DEAD BASTARDS
PATRICK NILSSON (SE)
co-curator: Per Teljer
9 - 25 November

RAKE visningsrom har i samarbeid med Per Teljer gleden av å vise utstillingen Dead Bastards av Patrick Nilsson.

I en verden der vold transporteres rett inn i stuen vår i widescreen og HD-oppløsning er det kanskje ikke så merkelig at kunstnere velger andre, mer lavmælte og langsomme medier for å snakke om grusomheter som forekommer midt blant oss. Patrick Nilsson er en mester i nettopp denne måten å arbeide med kunst på.
I serien Dead Bastards har Patrick Nilsson tatt for seg silhuettmaleriet. Sjangeren har flere hundre år på nakken og kjennetegnes ved å formidle sterke scener med et formspråk som er veldig nedskrellet og avindividualisert.
I en serie ekstremt finkalibrerte gouacher på papir viser Dead Bastards silhuettbilder av menn som alle får hodet gjennomboret av ulike typer verktøy, verktøy man finner i de fleste byggevareforretninger.
Kontrasten mellom det stilrene uttrykket og det voldsomme innholdet er slående.

Patrick Nilsson (f. 1966) bor og arbeider i Sverige. Han er utdannet ved Kungl. Konsthögskolan (1992-97). Med utstillingstitler som «You stink! (and so do I)» og «You don´t have to be a weathergirl to see where the wind is blowing» har Patrick en rekke solo- og gruppeutstillinger bak seg, blant annet ved Passagen Konsthall i Lindköping, Galerie Hübner & Hübner i Frankfurt, Galleri Flach i Stockholm og Galerie Ora-Ora i Hong Kong.

Per Teljer er billedkunstner og jobber med maleri, tegning og video. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (1992 -97) og underviste på KiT fra 2008 til 2013. For tiden bor og arbeider han i Berlin.

web: Patrick Nilsson

web: Per Teljer

----------------------------------------------------------------------------------------
Opening hours:
Wednesday - Friday: 12.00 - 16.00
Saturday - Sunday: 12.00 - 17.00

Visit:
Brattørkaia, Trondheim