The noble art of self defence - Renhårig nevekamp
TRUDE JOHANSEN

co-curator: Kristin Romberg
28 - 30 August

PICTURES FROM THE EXHIBITION (ArtScene Trondheim)
Interview on Artscene Trondheim. Norwegian only.

(Text only available in Norwegain)

“Grafikk er en bearbeidet flate som svertes inn og trykkes mot et stykke papir. Innsvertingen og trykkingen skjer gjerne ved hjelp av valser. Disse sylinderformede objektene kan både sverte inn den bearbeidede flaten eller være en del av trykkepressen som klemmer flaten og papiret sammen. I letingen etter å finne nye innfallsmetoder til å arbeide med grafikk har jeg fundert over forholdet mellom tanke, kropp, redskap, verktøy, handling og resultat. Jeg har blant annet forsøkt å forkorte trykkeprossesser eller endre iscenesettelsen for å sette produksjonen i sammenheng med noe meningsbærende.

Boksesekken minner om en valse. Boksing som treningsform ligner noe maskinelt. Det er lett å forestille seg de vekslende rytmiske smellene mot sekken. Det er en trykketeknikk. Neven er en trykkeflate, lik tresnittet, litosteinen eller kobberplaten. Jeg taper fast papiret til boksesekken, trykker slaghanskene mot sverten og bokser.” - Trude Johansen

På åpningen vil Trude Johansen utføre en live performance, hvor hun vil lage flere monotypier. En boksesekk vil bli trukket med papir som kunstneren bokser på med hansker dyppet i trykksverte.

Trude var ferdig med sin Master i Kunstfag, Grafikk i 2012 (KHIO) og har allerede hatt flere separatutstillinger og deltatt på en rekke kollektivutstillinger, deriblant Østlandsutstillingen 2014. I 2013 mottok hun 3-årig arbeidstipend for nyutdannede kunstnere. Kunstneren har sitt arbeidsted i Moss, Østfold.

“The noble art og self defence – Renhårig nevekamp” er en del av “The Collaborative Curating Project”. Totalt tolv utstillinger inngår i prosjektet som utgjør utstillingsprogrammet ved RAKE visningsrom frem til sommeren 2016. Ved hver utstilling samarbeider RAKE med en co-kurator som har søkt utstillingsplass på vegne av (og gjerne i samarbeid med) en kollega. Denne gang er det billedkunstner Kristin Romberg som har søkt på vegne av Trude Johansen.